Velikost
Sporočilo
  • E-Direktiva o zasebnosti dokumentov: Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacije in drugih funkcij. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko postavimo te vrste piškotkov na vašo napravo.

    Varovanje zasebnosti - katere piškotke uporabljamo

Viški hrane

PDFnatisniE-pošta

VIŠKI HRANE

V letu 2014 smo na pobudo Lions Cluba Brnik s programom Viški hrane pričeli tudi v Kranju. Do leta 2016 so program izvajali CSD Kranj Zavetišče za brezdomce ter Razdelilnica hrane, prostovoljci Karitasa Šmartin in Lions kluba Brnik. V letu 2016 smo v sodelovanju z MO Kranj podprogram Viškov hrane priključili programu Razdelilnica hrane. Tako smo 10.10.2016, ob Svetovnem dnevu brezdomstva, v sodelovanju z MO Kranj, odprli nove prostore na Vodopivčevi 8 v Kranju, kjer se podprogram Viški hrane tudi izvaja.

Namen podprograma je zagotavljanje viškov hrane socialno najbolj izključenim družinam in posameznikom ter zmanjševanje njihove stiske. Uporabniki na Centru za socialno delo v Kranju na podlagi izpolnjevanja kriterijev dobijo potrdilo, na podlagi katerega so dvakrat tedensko upravičeni do »suhe hrane« kot npr. kruh, jogurti, sadje, zelenjava. Prostovoljci in zaposleni prevzamejo in pripeljejo donirano hrano po zaprtju trgovskih centrov in jo pripeljejo v prostore na Vodopivčevi 8, katera se potem razdeli med uporabnike. Naši glavni donatorji so kranjski trgovski centri Mercator, Spar in Tuš, Don-Don d.o.o., Biotehnični center Naklo, Lidl, Consult Comerce d.o.o.

Hrana se v Viških hrane se razdeljuje vsak dan od ponedeljka do sobote med 14:15 – 15:00 uro, ob nedeljah med 9:15 – 10:00 uro. Ob torkih so Viški hrane zaprti.

Naslov: Vodopivčeva 8, 4000 Kranj

Telefon: 04 25 68 786 Božo Bajt, tehnični vodja Razdelilnice hrane in Viškov hrane

04 25 68 736 Sonja Šavli, strokovni vodja Razdelilnice hrane in Viškov hrane

Financer programa je Mestna občina Kranj.